Traže se stanovnici Banovine koji će sudjelovati u performansu Zid, pljesak, kuća, smijeh

imp

Zid Pljesak Kuća Smijeh

Zid, pljesak, kuća, smijeh performans je posvećen potresima koji su razorili Banovinu u prosincu 2020. godine, u autorstvu i izvedbi Siniše Labrovića i stanovnika i stanovnica Banovine, a u produkciji i organizaciji udruge Domino u okviru festivala Perforacije.

 

Za potrebe performansa traže se stanovnici s područja Banovine koji su voljni ovaj vikend, u subotu 2.7.2022., doći u Zagreb i sudjelovati u performansu.
Prvi dio performansa uključuje okupljanje na Trgu Sv. Marka i izvikivanje rečenica, primjerice, „Potres mi je srušio kuću!“, a za potrebe drugog dijela performansa potrebno je sa sobom ponijeti jednu ciglu jer će se od skupljenih cigala izgraditi privremeni zid na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu te će se na cigle napisati imena naselja stradalih u potresu. Na taj način želi se vlastima pokazati nužnost obnove potresom pogođenih područja i dati mogućnost svima koji to žele da kažu kako je potres utjecao na njihov život.

 

Za zainteresirane će biti organiziran prijevoz autobusima iz Petrinje, Siska, Gline i Hrvatske Kostajnice u subotu ujutro, a nakon performansa organiziran je ručak za sve koji su sudjelovali u restoranu na području Petrinje.

 

Očekivano trajanje performansa u Zagrebu je od 11h do cca 15h, a potom će autobusi sudionike vratiti u njihova mjesta.

 

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u performansu, molimo da se javite na mail thisisadominoproject@gmail.com ili na službenu Facebook stranicu Udruge Domino (https://www.facebook.com/thisisadominoproject/ ) do četvrtka, 30.6., u podne.

 

 

Foto – Agencija lokalne demokracije Sisak

najčitanije