„Tragom života uz rijeku Kupu“

imp

Kakvu povijest nam može ispričati rijeka Kupa otkrit će izložba pod nazivom „Tragom života uz rijeku Kupu“ koja se večeras u 18 sati otvara u petrinjskoj Galeriji Krsto Hegedušić.
„Prva je to u nizu od tri izložbe kojima Petrinja predstavlja značajne, a široj javnosti poprilično nepoznate, segmente svoje povijesti. Na izložbi će između ostalog posjetitelji moći vidjeti značajne nalaze ostataka dlakavog mamuta koji je živio na ovim područjima i drevni čamac (monoksil) koji je pronađen u petrinjskom dijelu Kupe, a datiran je u vrijeme 14.- 16. stoljeća. Za ovu izložbu dio svojih eksponata posudio je i Gradski muzej Sisak, a sve u svrhu kako bismo vas upoznali s oblicima života uz rijeku Kupu u različitim vremenskim periodima.“ – rekao nam je najavljujući izložbu Vladimir Demetrović, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Petrinje.

Organizatori izložbe su: Grad Petrinja – odjel za društvene djelatnosti i udruga ”Zrinska gora” iz Petrinje, otvorenje je u petak, 10.veljače, u 18 sati, a izložbu možete pogledati do 27.veljače.

najčitanije