Tko je trošio novac namijenjen izgradnji škole u Popovači?

pm

261020211635282060.jpeg

10. sjednica Županijske skupštine započela je izvanrednim konferencijama za novinare sazvanima i prije službenog početka, odnosno Aktualnog sata. Prvu je sazvao SDP-ov županijski vijećnik Zdenko Vahovec. Tema je bilo pitanje gradnje osnovne škole u Popovači, koja je, kako kaže Vahovec, prema riječima zabrinutih građana zaustavljena, usprkos unaprijed plaćenim sredstvima i odvojenom novcu iz proračuna
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
“Sisačko –moslavačka županija je podigla kredit strogo namjenskih sredstava od 50 milijuna kuna za kapitalnu investiticiju uz suglasnost resornog ministarstva. Mojim odlaskom sa dužnosti obnašatelja župana, na računu je ostalo 40 milijuna kuna, a sa 10 milijuna su plaćeni računi izvršitelja radova“, istaknuo je Vahovec.

Vahovec kaže da ima određene spoznaje da se od tih namjenskih sredstava, po nalogu izvršne vlasti, oko 8 milijuna potrošilo za tekuće potrebe funkcioniranja županijske uprave.
Nedugo nakon Vahovčeve izjave, župan Žinić je objasnio da je gradnja škole i dalje u tijeku, no s produženim rokom završetka radova.
“Naime, gotovo 11 milijuna kuna od kredita je nenamjenski potrošeno prije preuzimanja vlasti“, rekao je Žinić.
“Gradnja osnovne škole u Popovači nije stala, upravo prošli tjedan smo posjetili radove i vidimo da radovi napreduju. Što se tiče sredstava koje smo naslijedili, tih 20 milijuna kuna je oročeno i spremno za redovito plaćanje. S druge strane, napravljen je čitav niz prekršaja, jer je dio sredstava namijenjenih izgradnji korišten za druge svrhe“, zaključuje Žinić.
Završetak građevinskih radova predviđen je za kraj studenog ove godine, dok je opremanje škole najavljeno za proljeće iduće godine. Požurivanje izvođača radova, kako kaže župan, samo bi bilo nauštrub kvalitete izgradnje škole.

najčitanije