Tijekom vikenda četiri požara na otvorenim prostorima

imp

vatrogasci 3

Tijekom proteklog vikenda na području PU sisačko – moslavačke prijavljena su četiri požara na otvorenim prostorima i to tri na sisačkom i jedan na kutinskom Kutine. Požari su izbili kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada.

 

Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.

 

Također apeliraju da se posebna pozornost obrati na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

najčitanije