Tijekom subote u prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe

imp

Policija je priopćila kako su se tijekom subote, 22.travnja, prometnicama Sisačko – moslavačke županije dogodile prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale.

 

Prva se dogodila u subotu, 22. travnja, oko 9.40 sati, u Donjim Kukuruzarima, u kojoj je smrtno stradala vozačica bicikla.

Nesreću je skrivio 60-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljajući automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, koji je uslijed neprilagođene brzine, udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljala 74-godišnja žena, a koja je skretala na kolni ulaz.
Od siline udarca žena je odbačena na kolnik, dok je vozač sletio u odvodni kanal i udario u rub betonskog kolnog ulaza. Od zadobivenih ozljeda 74-godišnjakinja je na putu do bolnice preminula, a tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. Vozač je uhićen te će uz kaznenu prijavu zbog Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

 

Istoga dana, oko 17 sati na državnoj cesti D47, na nenaseljenom dijelu grada Novske, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 70-godišnjak. Do nesreće je došlo kada je 70-godišnji vozač, upravljajući automobilom kutinskih tablica, uslijed pretjecanja teretnog vozila, izbjegavajući sudar s vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera skrenuo van kolnika u odvodni kanal. Vozač je na mjestu događaja smrtno stradao, a tijelo je prevezeno u bolnicu u Popovači gdje će se obaviti obdukcija. Obavljen je očevid, a policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće.

najčitanije