Tijekom listopada useljenje u stambena naselja u Petrinji i Glini

imp

Kuće Petrinja 4

U šest mjeseci u županijskim naseljima u Glini i Petrinji izgrađena 131 stambena jedinica u koje će biti smještene osobe čiji su domovi stradali u potresu. Nakon što se njihovi domovi obnove, kuće će postati sastavni dio kapaciteta umirovljeničkih domova.

 

Kako teku završni radovi u županijskom naselju Petrinia provjerio je danas obilaskom terena župan Ivan Celjak sa suradnicima.

 

kuće petrinja 1

 

Županijsko naselje u Petrinji gradi se na dvije lokacije. U Ulici Ive Maline izgrađena je 41 stambena jedinica, ukupne površine 45 m2, a trenutno se ugrađuje stolarija i ovaj tjedan počinju obrtnički radovi. U Ulici Rudolfa Hercega izgrađeno je 16 stambenih jedinica, također ukupne površine 45 m2, u kojima ovaj tjedan počinje montaža namještaja. Na obje lokacije nalazit će se objekt za društvene namjene koje će kasnije koristiti korisnici domova za starije osobe.

 

Župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji županijskog naselja Petrinia.
„Novi Zakon o obnovi, koji je stupio na snagu krajem veljače ove godine, omogućio je Sisačko-moslavačkoj županiji izgradnju kuća za stambeno zbrinjavanje sugrađana koji su izgubili svoje domove u potresu. U kratkom roku smo proveli postupak javne nabave, napravili projekt i krenuli s izgradnjom kuća i očekujemo useljavanje naših sugrađana tijekom listopada ove godine. Županijsko naselje u Ulici R. Hercega nalazi se u blizini bolnice i zgrade koju obnavljamo koja će u budućnosti biti Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a blizu je i naš centar Natura SMŽ.“, istaknuo je župan Celjak.

 

kuće petrinja 11

 

Osim u Petrinji, Sisačko-moslavačka županija gradi i županijsko naselju Banovi dvori u Glini gdje su izgrađene 74 kuće, od kojih je njih 30 namješteno i spremno za useljenje koje se također očekuje u listopadu ove godine.

U nepunih osam mjeseci izgradili smo 131 kuću u Glini i Petrinji i time pokazali da naši sugrađani mogu računati na ovu županijsku upravu. Dat ćemo sve od sebe kako bi našim sugrađanima omogućili kvalitetniji život.“, dodao je župan.

 

Treće županijsko naselje nalazi se u Sisku na Zelenom brijegu gdje se ovaj tjedan betoniraju temelji na kojima će biti postavljeno 35 kuća i jedan objekt za društvene namjene.

 

U sva tri županijska naselja u Sisku, Petrinji i Glini bit će ukupno 166 stambenih jedinica, odnosno kuća u nizu, namijenjene osobama čiji su domovi stradali u potresu, a nakon što se njihovi domovi obnove, kuće će postati sastavni dio kapaciteta umirovljeničkih domova. Time će one biti dugoročno iskorištene, a ovakav primjer izgradnje županijskih naselja, koje će prvo koristiti stradalnici potresa, a nakon toga umirovljenici i osobe starije životne dobi, jedinstven je projekt na području cijele Hrvatske.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije