Tijekom intervencija ozlijeđeno 7 vatrogasaca

ibb

Vatrogasne snage i dalje aktivno sudjeluju na području Sisačko-moslavačke županije. Glavne aktivnosti odnose se na uklanjanje oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih neophodnih zadaća u svrhu zaštite imovine i ljudskih života. Kao i proteklih dana izvršene su smjene ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice – javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.
Tijekom 7. siječnja, bilo je angažirano ukupno 439 vatrogasaca sa 149 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik. Na vatrogasnoj intervenciji došlo je do ozlijede noge jednog vatrogasca iz DVD-a Ivanec (Varaždinska županija) te je isti zbrinut u Općoj bolnici Sisak, tako da sada ukupno bilježimo 7 ozlijeđenih vatrogasaca (JVP Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik, DVD-a Novalja, Kupinečki Kraljevec, Gračani i Ivanec).
Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.

”Vatrogasci su cijelo vrijeme na terenu i ostat će dokle god ima potrebe. Obzirom na otežane uvjete rada, ali i dalje sveprisutnu opasnost od zaraze koronavirusom, koristim ovu priliku da upozorim na poštivanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske, držanje razmaka kako bismo smanjili mogućnost zaraze”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

DVIP HVZ 3 DVIP HVZ 2

najčitanije