„Terra 3,14“ – projekt ekoloških edukacija i filmskih radionica

imp

Terapi 1

Kostajnička udruga EKS započela je s projektom „Terra 3,14“. Radi se o projektu ekoloških edukacija i filmskih radionica za djecu dječjih vrtića koje se provode pod financijskom podrškom Sisačko-moslavačke županije.

 

Članovi Ekološko kulturne scene EKS su najmlađim stanovnicima Hrvatske Kostajnice, u Dječjem vrtiću “Krijesnica”, izradili povišene gredice u koje će slijedećih dana zajedno s mališanima zasaditi ljekovito bilje i povrće. Tako će djeca pratiti rast biljaka, a u medijskim radionicama koje vodi Marina Pavlić naučiti i korisne prakse koje doprinose ekološkoj svijesti i očuvanju prirodnog okoliša.

 

Terapi 2

 

Projekt “Terra 3,14” (teraPi) je osmišljen nakon potresa kako bi se očuvalo mentalno zdravlje naših najmlađih žitelja županije, te se nakon Hrvatske Kostajnice planira provoditi i u ostalim vrtićima Pounja.

 

Terapi 3

 

„Cilj nam je približiti ekologiju i medijsku kulturu djeci od najmlađeg uzrasta jer samo tako možemo napraviti nešto pozitivno za spas našeg planeta.“, kaže Daniel Pavlić kaže predsjednik udruge EKS i dodaje : „Okupili smo stručan tim i još prošle godine smo činili nešto slično, a rezultati su bili i više nego odlični. Djeca su iskrena i jako je lijepo raditi s njima, jer svaki trud se uvelike isplati. Oni su budućnost našeg okoliša, te su ekološki svjesniji od odraslih žitelja naše regije i općenito.“

 

 

Plakat Terra Pi 2024

 

Među provoditeljima ovog projekta se nalazi i redatelj Branko Ištvančić, koji će još dodatno u sklopu projekta “Digital generation” educirati djecu Pounja kako napraviti svoj film ekološke tematike i kako kroz filmsku umjetnost ukazati na ekološke probleme. Osim psihologice Marine Pavlić, na projektu sudjeluju članovi Ekološko kulturne scene EKS koja ovog ljeta priprema mnoštvo kulturno društvenih događanja u Pounju.

najčitanije