Svjetski dan izbjeglica

imp

261020211635278624.jpeg

Svjetski dan izbjeglica obilježava se diljem svijeta 20. lipnja, a Hrvatski Crveni križ (HCK) i UNHCR, Agencija UN-a za izbjeglice, pripremaju niz događanja tijekom idućega tjedna kojima će se obilježiti taj važan dan i u Hrvatskoj.
Obilježavanje Svjetskog dana održat će se u srijedu, 17. lipnja, u Kutini. U samom centru grada od 10 do 13 sati bit će održan prigodni program koji organiziraju HCK, UNHCR, Policijska postaja Kutina te udruge OSI i Naša djeca. Program obuhvaća izložbu radova tražitelja azila, kreativnu radionicu te susret s građanima i informiranje o problemima izbjeglica. Dan kasnije u Prihvatilištu u Kutini će biti održano i druženje s tražiteljima azila uz prigodan roštilj.
U četvrtak, 18. lipnja na Cvjetnom trgu u Zagrebu bit će održano druženje azilanta i tražitelja azila s građanima koje organiziraju HCK, UNHCR i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. Na Cvjetnom trgu bit će održan čitav niz zanimljivih aktivnosti koje su osmislili azilanti i tražitelji azila zajedno s djelatnicima Hrvatskog Crvenog križa.

najčitanije