Sutra na području županije kreće cijepljenje odgojno-obrazovnih djelatnika protiv koronavirusa

imp

Epidemiološka situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji je pod punim nadzorom, rekao je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, komentirajući situaciju s koronavirusom u županiji.

Do sada je u županiju distribuirano oko 20 tisuća doza cjepiva kojima je procijepljeno stanovništvo u županiji. Interes za cijepljenje je veliki i Hrvatski zavod za javno zdravstvo je razmotrio zahtjeve odgojno-obrazovnih djelatnika da budu aktivno zaštićeni, odnosno procijepljeni tako da će na području županije sutra krenuti njihovo cijepljenje, najavio je dr. Brkić: „Mi ćemo prvi u Hrvatskoj sutra početi cijepiti odgojno-obrazovne djelatnike. Cijepljenje koje će provesti županijski Zavod za javno zdravstvo uz pomoć ekipa iz Zagreba a odvijat će se u nekoliko gradova. Lokacije su Strukovna škola Sisak, Sportska dvorana Brezovica, Dom zdravlja u Petrinji, Srednja škola Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica i Srednja škola Topusko.“

brkić

Dr. Brkić napominje da se cijepljenje odvija kontinuirano uglavnom preko liječnika obiteljske medicine i poziva sve stanovnike županije da ne strahuju od cijepljenja jer da bi mogli živjeti „bez straha“, odnosno vratiti se „starom“ načinu života procijepljenost treba biti oko 95%.

najčitanije