Susret s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Sisak i Petrinju u četvrtak, 24. ožujka posjetili su predstavnici Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U suradnji s Ministarstvom, Županija priprema projekte koji se mogu financirati iz zajma Svjetske banke, a vezani su uz potres koja je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. S predstavnicima se susreo zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Obilazak je počeo u Petrinji na mjestu buduće Srednje škole Petrinja, nekadašnje zgrade Gavrilovića, a nastavljen je na lokaciji buduće Ekonomske škole Sisak za koju Sisačko-moslavačka županija ima pripremljenu dokumentaciju.

 

Nova Ekonomska škola gradit će se u Fistrovićevoj ulici u Sisku, uz novu Strukovnu školu. ime će učenici i profesori Ekonomske škole dobiti napokon svoju zgradu i to u puno većem obimu nego što su imali do sada kao “podstanari” Osnovne škole Ivan Kukuljević Sisak, koja je u vlasništvu Grada Siska. Novim prostorom omogućit će se rad u jednoj smjeni te proširiti kapaciteti za nova zanimanja koja su prijeko potrebna u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Druga škola, koja će se raditi u okviru objekta nekadašnje škole tvornice Gavrilović, također iz zajma Svjetske banke je Srednja škola Petrinja.

 

Nakon obilaska s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je održan radni sastanak.

najčitanije