Šuker, Štimac, Ladić, Vlaović, Robert i Niko Kovač.... zajedno protiv hrvatskih svećenika

imp

Nogometnom utakmicom između najuspješnije generacije hrvatske reprezentacije “Vatreni 1998.” i nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, u utorak 26. svibnja u Sisku će biti obilježena 20. obljetnica svećeničke reprezentacije.

Humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Vatrenih 1998. i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, igra se itaknuo je sisački biskup Košić za potrebite studente Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“.  „Želimo ovim događajem svima uputiti poruku kako se zajedničkim djelovanjem može učiniti nešto dobro za naše mlade, a posebno za naša 83 stipendista koje Zaklada stipendira ove godine“, rekao je  biskup.

Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika HNS-a istaknuo je kako ove reprezentacije, uz ostale 24 , Hrvatskog nogometnog saveza, imaju svoju sportsku, ali i društvenu funkciju.

“Sa 1600 klubova i 145.000 registriranih igrača, nogomet je najrazvijeniji i najorganiziraniji sport u Hrvatskoj. Zbog toga i naše reprezentacije, među kojima i svećenička, imaju zadaću da dostojno reprezentiraju našu zemlju. Predstojeća utakmica, iako naizgled revijalna, imat će i natjecateljski karakter. Među kandidatima za utakmicu su Dražen Ladić, braća Kovač, Tudor, Cvitanović, Šuker, Mamić i brojni drugi. Očekujemo da će se na utakmici pojaviti i njihov legendarni trener Miroslav Blažević”, rekao je Srebrić.

Izbornik svećeničke reprezentacije vlč. Krešimir Žinić podsjetio je kako se ovom utakmicom ujedno obilježava 20 godina svećeničke reprezentacije i njihove prve utakmice održane upravo u Sisku, prije Bljeska i Oluje, a za djecu stradalih vukovarskih branitelja. „Igrali smo protiv austrijskih svećenika i pobijedili s jednim golom razlike. Sada već dvadeset godina djelujemo organizirano i odigrali smo niz utakmica, no ono što bih posebno naglasio je da smo mi prvo svećenici, a onda tek nogometaši. Sve naše utakmice nisu organizirane samo radi nogometa, već i radi našeg poziva, jer mi propovijedamo Isusa, Njegovu ljubav i caritas. Mi volimo nogomet i želimo pokazati caritas na djelu u svakoj utakmici te zato naše utakmice imaju baš tu notu na koju smo posebno ponosi“, rekao je  Žinić  i dodao  kako će i ova utakmica biti jedna od takvih.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u župnim uredima i u Velikom kaptolu Humanitarna tekma na sisačkom gradskom stadionu igrat će se 26. svibnja s početkom u 17 sati.

najčitanije