Subvencija prijevoza za redovite studente s područja SMŽ

Vlak

Sisačko-moslavačka županija objavila je na svojoj stranici kako i ove godine subvencioniraju prijevoz za redovite studente.

Za korištenje subvencije prijevoza željeznicom, studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50 % cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

 

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak d.o.o. i Čazmatrans Prometa d.o.o. studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag

 

Redoviti studenti trebaju poslati na ovjeru:

 

ispunjen JEDAN primjerak obrasca POTVRDE za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi samo na internetskim stranicama SMŽ-e

POTVRDU O UPISU NA FAKULTET ILI UČILIŠTE u akademskoj godini 2023./24.

KOPIJU OSOBNE ISKAZNICE ili POTVRDU O PREBIVALIŠTU

Popunjena Potvrda i navedeni dokumenti dostavljaju se na mail adrese:

ili

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti POTVRDU samo za jednu vrstu prijevoza.

 

Na temelju dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu/polumjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi.

 

Za studente s potresom pogođenog potresa HŽ Putnički prijevoz nastavlja osiguravati besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije do 31. prosinca 2023. godine.

 

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, s pojedinačnim ili mjesečnim kartama.

 

Također, prijevozna karta se ispostavlja i na temelju osobnog dokumenta ili uvjerenja o prebivalištu na području sljedećih gradova i općina, bez obzira na mjesto izdavanja (policijska uprava ili policijska postaja):

 

gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica,

općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine.

 

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

 

najčitanije