Šubić stigao do Okučana - u tri dana na cesti proveo 32 sata i prehodao 170 km

imp

Unatoč paklenim vrućinama i rekordnim temperaturama koje vladaju ovih dana, Branko Šubić svoju akciju za branitelje „Od Vukovara do Petrinje u 5 etapa“ odrađuje prema planu. Nakon što je u utorak krenuo iz Vukovara i prehodao 62 km do Vrpolja, u srijedu je prevalio novih 57 km od Vrpolja do Oriovca. Jučer je uspješno odradio i treću dionicu u kojoj je prešao 51 km od Oriovca do Okučana.
„Uvjeti su strahovito teški, stalno hodam po asfaltu ili po betonu koji isijavaju toplinu. Jedine ozbiljnije teškoće zadaju mi grčevi u listu lijeve noge te žulj na malom prstu desne noge, ali nadam se da ću izdržati i odraditi akciju do kraja. Zahvaljujem se svima koji me prate i daju mi podršku, od ljudi koje srećem dok hodam, do poruka podrške na društvenim mrežama“ rekao je Šubić po dolasku u Okučane.

IMG_0794  Branko Subic IMG_0754  Branko Subic IMG_0359  Branko Subic

Ukupno je u tri dana prehodao 170 km, a na cesti je proveo 32 sata po temperaturama koje su nerijetko dosezale 40° C. Preostale su mu za odraditi još dvije dionice, današnja od 45 km od Okučana do Kutine, dok će sutra imati noćno hodanje. Naime u jedan sat u noći će krenuti iz Kutine do 50 km udaljene Petrinje u koju treba stići do 9:00 sati ujutro zbog ceremonije proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

najčitanije