Studij Fizioterapije u Sisku

ibb

Bivša vojarna u Lađarskoj ulici trebala bi postati domaćin studentima fizioterapije – ideja je to županijske uprave, koja je sa Sveučilištem Libertas potpisala Ugovor o suradnji na otvaranju studijskog programa fizioterapije u Sisku.
Jedan je to od ciljeva koje si je Županija sisačko-moslavačka postavila u svojoj razvojnoj strategiji, u sklopu projekata koji se odnose na razvoj ljudskih resursa i visokog društvenog standarda. ”Jedna od mjera je upravo Razvoj i jačanje visokog obrazovanja i istraživanja, pa je i potpisivanje ovog ugovora jedan korak prema cilju da Sisak postane sveučilišni grad”, kaže župan Ivo Žinić, uz pojašnjenje zašto je izbor pao baš na studij za fizioterapeute: ”Takav je studij značajan za razvoj zdravstva i zdravstvenog turizma, obzirom na to da u županiji imamo dvije velike bolnice – Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić Sisak i neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači te Lječilište u Topuskom gdje nam takav kadar treba”, pa je nakon konzultacija s tim ustanovama Županija prihvatila prijedlog Sveučilišta Libertas koje se na javni poziv za iskaz interesa u realizaciji projekta Razvoj visokoškolskih ustanova sveučilišne razine, kojeg je Županija objavila u travnju, javilo s prijedlogom otvaranja studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog Studija Fizioterapije.
Plan je da taj studijski program zaživi već ove godine, a dok se ne uredi prostor u bivšoj vojarni u Lađarskoj koju Županija ima u planu pretvoriti u sveučilišni objekt, Studij Fizioterapije provodit će se u unajmljenom prostoru na području grada Siska.
Na ovaj način Sisačko – moslavačka županija počinje graditi priču oko otvaranja novih studijskih programa, koja se, kaže Žinić, nastavlja i pregovorima s još nekim fakultetima.

najčitanije