Strukovna škola u Sisku postaje učenički dom

imp

Sisak bi iduće godine u svoj učenički dom mogao useliti prve srednjoškolce.
Naime Županija i Grad Sisak kreću u realizaciju uređenja stare Strukovne škole u učenički dom, dogovoreno je to danas na radnom sastanku župana Ive Žinića i sisačkog dogradonačelnika Marka Kričke.
„Imamo puno argumenata za adaptaciju i izgradnju učeničkog doma jer u županiji imamo svega jedan dom u Kutini koji ima svega 60-ak kreveta, a adaptacijom Strukovne škole dobili bi kvalitetan učenički dom na području Siska kojem gravitira veliki broj učenika.“- kaže župan, dodajući da je za ovaj projekt dobivena suglasnost resornog Ministarstva. Izrađen je idejni projekt, koji u prvoj fazi ima 60 kreveta i sve ostale prateće sadržaje potrebne jednom domu, vrijedan 4 milijuna kuna.
„S Gradom Siskom dogovorili smo zajedničko financiranje projekta. Od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo 850 tisuća kuna za taj projket. Ostatak od 3 150 000 kuna zajednički bi sufinancirali Županija i Grad Sisak. S obzirom da je objekt u vlasništvu Županije definirano je da bi Grad Sisak imao učenički dom za svoje potrebe tijekom ljetnih mjeseci. Odnosi se to prije svega na smještaj sudionika kulturnih i sportskih događaja. Verujem da će i Sisak koji sada nema trenutno poziciju u svom Proračunu, sudjelovati u ovom projektu.“ – rekao je Žinić dodajući kako će potpisivanje sporazuma uslijediti u idućim danima.
Radovi na uređenju stare Strukovne škole trebali bi početi u rujnu ove godine, a početkom školske godine 2018./2019. prvi bi se učenici srednjoškolci u njega mogli useliti.
S obzirom da naša županija ima više od 1000 učenika srednjoškolaca koji putuju, ovakav jedan dom će im uvelike olakšati srednjoškolsko obrazovanje.

najčitanije