Štrajk do ispunjenja zahtjeva

mradenovic

U hrvatskim školama počeo je svakodnevni štrajk koji će trajati do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.
“Jučer je održana sjednica Velikog vijeća i Središnjeg odbora. Jednoglasno je donesena odluka o nastavku štrajka na frontalni način. Više nema cirkularnog štrajka nego samo frontalno. Sve županije, cijela Hrvatska, svakog dana, tako dugo dok se ne postignu naši zahtjevi. Ovo je novi oblik pritiska na Vladu Republike Hrvatske da sjedne s nama za stol…“, rekao je Boris Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te dodao kako će sindikati svoju vidljivost pokazivati kroz različite akcije.
“Sutra ćemo pokazati svoju vidljivost, upravo kada zasjeda kongres Europske pučke stranke s akcijom ‘Potrubi za obrazovanje’. Cijela trasa od Sheratona do Arene, svako će raskrižje biti pokriveno našim ljudima koji će imati transparante. Naravno, nećemo propustiti i Trg žrtava fašizma na kojem se nalazi središnjica HDZ-a”, dodaje Mihalinec.
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak sazvala je u utorak za 15:00 sati izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti o frontalnom štrajku koji su sinoć, nakon 26 dana cirkularnog štrajka, najavili obrazovni sindikati.

najčitanije