Stipendistice Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ na stažiranju u Bruxellesu

imp

Stipendistice Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“, studentica agronomije Vedrana Popijač i studentica komunikologije Antonija Radošević, ove su akademske godine dobile priliku stažirati u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Naime, prošle godine je europarlamentarka Marijana Petir potpisala ugovor s Biskupijom zakladom kojim će svake godine, narednih četiri, za dvoje stipendista biti osigurano jednomjesečno stažiranje u Bruxellesu.

Njihov boravak u Bruxellesu traje tek 15 dana, ali kažu da se često osjećaju kao da su ondje mjesecima. Njihov svakodnevni doprinos u uredu zastupnice Petir doživljavaju kao jedinstveno putovanje koje ih obogaćuje na privatnom, ali naročito na poslovnom aspektu života. Pozitivna atmosfera na poslu, odlasci na konferencije, rad s mladim i entuzijastičnim ljudima te mnogo novih i zanimljivih izazova je ono što njihovih mjesec dana čini posebnim.

„Zahvaljujući našem biskupu Vladi Košiću, Biskupijskoj zakladi, te gospođi Petir unaprijedit ćemo vlastite sposobnosti, povećati kvalitete i steći nova poznanstva koja će nam otvoriti vrata za nove prilike u poslovnom svijetu. Nije ni potrebno reći kako bismo ovo iskustvo preporučile svakome jer ono predstavlja jedan veliki izazov, ali ujedno i jednu predivnu avanturu“, poručile su Vedrana i Antonija.

najčitanije