Šteta na infrastrukturi procijenjena na oko 70 milijuna kuna

imp

Prvo detaljno izvješće pokazuje da je ukupna šteta na infrastrukturi oko 70 milijuna kuna, rekao je to danas u posjetu Sisku resorni ministar Oleg Butković, dodajući kako će sanacija hitno krenuti.
„Jutros smo prošli još jednom svo područje. Javna nabava u svrhu sanacije hitno će krenuti, kao i sanacija svih državnih i županijskih cesta. Na županijskim su cestama štete oko 20 milijuna kuna i ta ćemo sredstva osigurati preko Hrvatskih cesta. Zasad ne znamo kolika je šteta na lokalnim cestama, ali radi se i na tome, rekao je ministar Butković.

Osim državnih cesta, oštećenja su pretrpjela i županijske, odnosno lokalne i nerazvrstane ceste kao i preostala prometna infrastruktura među kojima se ističe Željeznički kolodvor Sisak te most u Brestu.
„HAC je odmah ukinuo plaćanje cestarine prema Sisku i obrnuto. Besplatan je i željeznički prijevoz za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije kao i za sve koje donose pomoć u županiju. Hrvatske ceste su odmah izašle na teren kako bi procijenili štetu.“, istaknuo je Butković.

Zgrada Željezničkog kolodvora u Sisku znatno je oštećena, ali vlakovi normalno prometuju prema voznom redu, uz sporiju vožnju na nekim dionicama. Budući je zgrada kolodvora zaštićeni spomenik kulture, njezina će sanacija biti dogovorena s Ministarstvom kulture.

najčitanije