„Starost je učinkovita“

imp

261020211635272476.jpeg

U HGK Županijskoj komori Sisak do 29. siječnja 2016. godine u 9 sati održavat će se besplatni treninzi u svrhu jačanja potencijala zaposlenih osoba starijih od pedeset godina, a u okviru projekta „Starost je učinkovita – razvoj i implementacija inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa i jačanje zapošljavanja starijih osoba(Age Is Effective)“.
Potreba za navedenim programom proizlazi iz izrazito negativnih trendova na tržištu rada, što je pokazala nedavno provedena analiza. Uz jaku depopulaciju, Sisačko-moslavačka županija suočava se i s problemom starenja stanovništva, što kao posljedicu ima velik broj starijih radnika. Upravljanje generacijskom raznolikošću jest prilika za oblikovanje skupine ljudi koja bi predstavljala pomirenja generacijskih razlika. Prisutan je i rizik gubitka vještina zbog prijevremenog umirovljenja, što može imati negativnih utjecaja na poslovanje.
Poseban naglasak bit će na prijenosu znanja na mlađe radnike te na izradi karijernih planova, a predstavit ćemo i primjere dobrih praksi iz uspješnih europskih tvrtki. Prema potrebi je moguće organizirati i individualno savjetovanje u pojedinim tvrtkama.
Nositelj je projekta Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA(Zaklada za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja PRIZMA) iz Maribora, a partneri su u projektu Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, HGK Županijska komora Sisak i Ekonomski institut Maribor.
Vrijednost projekta financiranog iz Europskoga socijalnog fonda jest 189.704,30 eura, od čega 5,04 posto iznosa sufinanciraju projektni partneri. Projekt, čije je ostvarenje počelo 17. veljače 2015. godine, trajat će 17 mjeseci, a njegov je cilj osnaživanje kompetitivnih sposobnosti starije radne snage na tržištu rada i poticanje njihova zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt uključuje transnacionalnu razmjenu iskustava i ostvarenje inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa te osnaživanje zapošljavanja starije radne snage.
Ukoliko ste zainteresirani za trening, prijavite se na elektroničku adresu:simora@simora.hr.

najčitanije