"Starost je učinkovita"

imp

261020211635281899.jpeg

“Age is effective” – naziv je međudržavnog projekta čiji je nositelj PRIZMA ( Zaklada za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja) Maribor iz Republike Slovenije a partneri su Razvojna agencija SIMORA, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak i Ekonomski institut Maribor (Slovenija).
I slovenska i hrvatska strana iskazale su zadovoljstvo zbog suradnje na Projektu koji će, značajno pridonijeti jačanju kompetencija zaposlenih osoba starije dobi kao i otvaranju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba starijih od 50 godina. Sisačko-moslavačka županija i Maribor, te slovenska regija Pomurje bilježe velik broj radno aktivnih ali nezaposlenih osoba. Dosadašnje aktivnosti koje su realizirali slovenski partneri u okviru poticanja socijalnog poduzetništva, pokazalo se, donose dobre rezultate.
Vrijednost Projekta financiranog sredstvima Europske unije je 189.704,30 eura, a njegova realizacija trajat će 17 mjeseci. Projekt se sastoji od velikog broja aktivnosti među kojima su: implementacija dobre prakse u zapošljavanju starijih osoba; istraživanje tržišta rada; preporuke za razvoj sustava podrške za starije osobe (50+); razvoj metodologije za tvrtke i stručnjake za ljudske resurse kroz planiranje i upravljanje razvojem ljudskih resursa starijih osoba; uspostava E-centra (e-platforme) za podršku tvrtkama, ustanovama koje se bave zapošljavanjem, zaposlenicima i nezaposlenima; razvoj programa osposobljavanja 20 osoba koje rade u poslovima upravljanja ljudskim resursima kako bi stekle kompetencije rada s populacijom radne snage starije životne dobi; razvoj programa osposobljavanja 40 zaposlenih i nezaposlenih osoba iznad 50 godina starosti kako bi se potaknulo njihovo zapošljavanje i daljnji razvoj karijere; promocija i vidljivost projekta.

najčitanije