Sretan Svjetski dan učitelja!

imp

Svjetski Dan Učitelja

Svake godine 5. listopada obilježavamo Svjetski dan učitelja, kojega je UNESCO proglasio 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

Cilj je Svjetskog dana učitelja mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti.

 

Također prigoda je to, za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja.

 

 

Povodom Svjetskog dana učitelja, čestitku je uputio i sisačko – moslavački župan Ivan Celjak:

Drage naše učiteljice i učitelji,
vama koji ste svoj život posvetili obrazovanju, odgajanju, pripremi i stvaranju temelja za život sviju nas, upućujem na vaš dan iskrene čestitke i dobre želje.
Želim vam da svoj poziv obnašate časno i odgovorno, da ga volite i učite druge voljeti ga.
Na nama je odgovornost osiguravanja najboljih mogućih uvjeta djelovanja vama i djeci koju odgajate. Sve što je u nadležnosti i mogućnostima Sisačko-moslavačke županije činimo i činit ćemo da ostvarimo taj cilj.
Čast mi je s velikim zadovoljstvom i osjećajem zahvalnosti uputiti vam, u ime svih stanovnika naše županije, kao i, naravno, u svoje osobno ime, čestitku koju predanim radom uistinu zaslužujete:
Sretan vam Svjetski dan učitelja!

 

 

Foto – ilustracija

najčitanije