Srednjoškolci s područja županije na besplatnom ljetnom kampu u Mađarskoj

imp

2022 07 18 14 50 02 374

Dok učenici 4.razreda osnovne škole dio ljetnih praznika provode u Splitu, srednjoškolci će ih provesti u Mađarskoj.

 

Učenice i učenici Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, njih 42 i 3 pratitelja, prva su skupina koja se jučer zaputila na ljetovanje u Mađarsku gdje će provesti 8 dana.

 

Ova aktivnost rezultat je jako dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i Mađarske Vlade koja je osigurala ljetni kamp za oko stotinjak djece srednjih škola u dva termina od 18. do 25 srpnja i od 25. do 31. srpnja 2022. godine.

 

Djeca će biti smještena u hotelu pokraj jezera Velence sa svim sadržajima od bazena, jacuzzi, sauna, a mađarski prijatelji osigurat će im raznolik kulturni i zabavni sadržaj. Na programu je izlet u Pečuh gdje će posjetiti Hrvatski dom i razgledati grad, izlet u Tihany gdje će uz ostalo posjetiti Benediktinski samostan i Centar za posjetitelje, izlet u Szẻkesfehẻrvẚr gdje će razgledati dvorac Bory, muzej Svetog Stjepana i mnoge druge znamenitosti.

Drugu skupinu, u terminu od 25. do 31. srpnja, čine učenice i učenici Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Srednje škole I.Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednje škole Topusko.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo što i srednjoškolci s područja Županije imaju mogućnost besplatnog ljetovanja baš kao što je to bilo i za osnovnoškolce koji u ovom periodu borave u Splitu, „Besplatni ljetni kamp u Mađarskoj izvrsna je nagrada našim srednjoškolcima koji su postigli jako dobre rezultate tijekom školovanja, a koji su predloženi od strane svojih profesora. Vidimo da, kao što je organiziran odličan program u Splitu, isto tako je i u Mađarskoj, te će naši učenici zasigurno kući ponijeti lijepe uspomene“.

 

 

Foto – SMŽ

najčitanije