Središnji paviljon traži izvođača radova

st

Krenuo je natječaj za odabir izvođača radova na izgradnji središnjeg paviljona sisačke bolnice. Za 45 dana, koliko traje natječaj, znat će se njegovi rezultati, i ako sve bude u redu radovi bi trebali krenuti oko 1. listopada, rekao je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović, dodajući kako su sredstva iz fondova već lagano počela pristizati.
‘Ovo je važno i za djelatnike i za pacijente. na 5 katova i na oko 9000 kvadrata najednom ćemo mjestu imati objedinjeni hitni bolnički prijem, dijagnoza će biti brža i vrlo brzo ćemo u prostoru dnevne bolnice moći nastaviti liječenje pacijenata’, rekao je Dujmenović.
Rok za izgradnju središnjeg paviljona je 24 mjeseca, a u tom roku bi, ukoliko sve bude po planu, zgrada trebala biti izgrađena i opremljena.
Cilj je, nastavlja, da se sve hitne ambulante – interna, neurološka, infektološka, pedijatrijska, urološka, kirurška – stave na jedno mjesto. Na jednom mjestu bi se prvo radio pregled, a potom bi pacijenta na istoj lokaciji pregledao liječnik koji bi postavio dijagnozu. Broj osoblja neće se, kaže, znatno mijenjati.
‘Broj liječnika se neće značajno povećati. Ovdje će raditi osoblje iz dosadašnjih hitnih ambulanti, a prostori koji se oslobode bit će iskorišteni za ambulante koje nam nedostaju.’
Pacijentima ovaj projekt, kaže Dujmenović, znači skraćeni boravak u bolnici, ali i veću kvalitetu liječenja.

najčitanije