Srećko Telar novi predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije

imp

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije izabrala je novo vodstvo.
Za predsjednika je jednoglasno izabran Srećko Telar, predsjednik Udruge SJP OSA Sisak, za dopredsjednike Ante Živković, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i Nenad Bužanić, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Podružnica Sisačko-moslavačke županije dok je tajnik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Željko Gršić, tajnik Udruge SJP OSA Sisak.

Na sastanku je jednoglasno izraženo ogorčenje uhićenjima u Orašju
„Od naših državnih institucija zahtijevamo maksimalan angažman u zaštiti uhićenih hrvatskih branitelja, kao i pružanju pravne pomoći istima.
Zahtijevamo da državne institucije u kontinuitetu štite interese RH, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda u BiH-a, te da poduzimaju korake da do ovakvih situacija ne dolazi.
Nažalost svjedoci smo da oni koji su bili agresori na naš narod i našu domovinu danas pritvaraju i optužuju hrvatske domoljube i žele nametnuti zajedničku krivnju čitavom hrvatskom narodu za zločine koje su sami činili prije svega na području Republike Hrvatske.
Naša država se obvezala različitim Zakonima i Deklaracijama pružiti svojim hrvatskim braniteljima, koji su najzaslužniji za njeno stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb. Svjedoci smo da se dešava upravo suprotno, da naše državne institucije pomažu susjednim državama u proganjanju svojih najzaslužnijih građana.
Teme¬ljna vrijednost Domovinskog rata jest uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog inte¬griteta Republike Hrvatske, čime su stvorene pretpostavke za djelova¬nje pravne države i vladavine prava te zakonito funkcionira¬nje državnih tijela kao najbo¬lji način za da¬lj¬nju afirmaciju dostojanstva Domovinskog rata.
Radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina poči¬njenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primje¬njujući načela individualne odgovornosti i kriv¬nje.
Slijedom navedenog, tražimo od hrvatskog pravosuđa da se napokon uhvate posla za koji su plaćeni i privedu licu pravde sve one koji su odgovorni za planiranje i izvršenje likvidacija hrvatskih branitelja i civila u brojnim masovnim grobnicama u cijeloj Hrvatskoj, a samo u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada su otkrivene 43 masovne grobnice i do sada za njih nitko nije odgovarao.“ – stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije

najčitanije