Spriječeni novi slučajevi krijumčarenja ljudi

imp

Policija 2

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, sa srijede na četvrtak, 1./2. svibnja, na različitim lokacijama, spriječena su tri slučaja krijumčarenja osoba.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad državljaninom Ukrajine, državljaninom Poljske i jednim srbijanskim državljaninom koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni srbijanski državljanin na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice i time počinio i kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

 

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije