Spriječena nova krijumčarenja na području PU sisačko-moslavačke

imp

Policija 2

U nedjelju, 21. travnja, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području Lekenika i Dvora zaustavili i kontrolirali dva automobila rumunjskih i talijanskih nacionalnih oznaka i kombi slovenskih nacionalnih oznaka.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalistička istraživanja nad jednim bosanskohercegovačkim državljaninom, državljaninom Moldavije i jednom rumunjskom državljankom.

 

Također su proveli i kriminalističko istraživanje nad jednim državljaninom Sirije zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.

 

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni bosanskohercegovački državljanin na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice i time počinio i kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja državljanin Bosne i Hercegovine, državljanin Moldavije i državljanka Rumunjske su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok je državljanin Sirije uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

najčitanije