Sportske igre mladih u Topuskom i u Sisku

ibb

261020211635268658.jpeg

Najveća sportska amaterska manifestacija ‘Sportske igre mladih’ nastavlja svoju turneju. Igre se otvaraju u četvrtak, 2. lipnja u središtu Topuskog na Trgu Bana Josipa Jelačića u 10:00 sati.
Igre će otvoriti župan Ivo Žinić , zamjenica načelnika Jelena Roknić, te predstavnica organizacijskog odbora SIM-ih Katja Jelčić. Baklju će nositi Novak Tepšić, nogometaš NK Segesta s djecom iz Općine Topusko.
U natjecanju graničara i utrci na 60 m očekuje se više od 200 djece natjecatelja. Prvoplasirane ekipe u graničaru i najbrži trkači na 60 metara predstavljat će Općinu Topusko tijekom ljeta na Državnoj završnici u Splitu.
Nakon Topuskog, ‘Turneja radosti’ 10. lipnja dolazi na svoju posljednju destinaciju, Sisak.
Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima.
I ove godine podršku je dao Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio: “Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje. Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.“
Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem omogućavanja svim osnovcima i srednjoškolcim sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

najčitanije