Splitsko – dalmatinska i Sisačko – moslavačka županija gradit će novu sportsku dvoranu OŠ Gora

imp

Oš Gora 3

Učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, osim što su nakon potresa dobili novoizgrađenu školsku zgradu, dobit će i novu športsku dvoranu. Rezultat je to odlične suradnje Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije koja je donirala sredstva nakon potresa za obnovu škole. Budući je Sisačko-moslavačka županija uspjela osigurati sredstva putem Fonda solidarnosti EU za obnovu škole, donacija Splitsko-dalmatinske županije bit će usmjerena na izgradnju nove školske športske dvorane, a ostatak sredstava osigurat će Sisačko-moslavačka županija.

 

U nazočnosti djelatnika škole, učenika, ali i mještana, župan Ivan Celjak predstavio je danas idejni projekt za izgradnju nove športske dvorane u Gori.

Nakon što je zgrada škole bila teško oštećena u potresu izgradili smo novu školu u Gori i obećali smo izgradnju dvorane. Izradili smo idejno rješenje koje šaljemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja na suglasnost nakon čega pokrećemo projekt izgradnje. Dvorana će biti na dvije etaže. U suterenu ćemo imati prostor za opremu, sanitarne čvorove, svlačionice, kabinet, ambulantu i hol, a u prizemlju će biti školska športska dvorana s koševima što će zadovoljiti sve potrebe učenika OŠ Ivan Goran Kovačić Gora.“, rekao je župan Celjak.

 

Dio sredstava za izgradnju dvorane već je osiguran putem donacije Splitsko-dalmatinske županije, o preostali dio izgradnje financirat će Sisačko-moslavačka županija.

Radovi započinju čim dobijemo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Pokrećemo postupak po modelu ključ u ruke što znači da istovremeno ide izrada glavnog projekta i radovi. Očekujemo da ćemo ove godine raspisati nabavu za izradu glavnog projekta i za radove.“, dodao je župan Celjak.

 

Ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić Gora Klara Pereković istaknula kako su danas svi sretni zbog nove sportske dvorane.

Imamo novu školu i novu opremu i jedino je dvorana ostala kao nešto o čemu sanjamo, jer ju škola nikad nije imala. Za sve učenike je važno da imaju dvoranu zbog nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Svi mještani i mladi koji više nisu učenici ove škole raduju se svojim terminima u dvorani. Drago mi je da će naša učiteljica koja je cijeli svoj radni vijek provela u ovoj školi prije odlaska u mirovinu održati sat tjelesnog u dvorani. Za cijelo mjesto izgradnja dvorane je velika stvar.“, rekla je ravnateljica Pereković.

 

Izgradnji nove dvorane posebno se raduju i učenici ove škole.

Za nas je dvorana veliko veselje, jer je nikad nismo imali. Imat ćemo novi veliki prostor za priredbe, ali i za nastavu tjelesnog pogotovo kad je ružno vrijeme. Lijepo je kad škola ima dvoranu koja će biti mjesto gdje će se djeca igrati.“, rekla nam je učenica 7. razreda Andrea Batinić.

 

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila 20 školskih objekata i završila radove na prvom sisačkom Učeničkom domu. Novoizgrađene su ukupno 3 školske zgrade, a u narednih par mjeseci očekujemo završetak radova izgradnje i rekonstrukcije Srednje škole Petrinja na novoj lokaciji.

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije