'Speed date' s poslodavcima na Danu karijera Metalurškog fakulteta

mradenovic

261020211635235396.jpeg

U organizaciji Metalurškog fakulteta te Udruge bivših studenata i prijatelja održan je 2.Dan karijera. Cilj događaja je studentima, ali i srednjoškolcima približiti poslodavce koji svoj posao temelje na metalurškoj struci. Na sisački fakultet stigli su srednjoškolci iz Kutine, Petrinje, Gline, Topuskog, Novske i Siska.
Učenici su imali priliku obići laboratorije za obradu kovina deformiranjem, za fiziku i strukturna ispitivanja, za fizikalnu kemiju te za željezo, čelik i ljevarstvo.
metalurgija 2
„Pokazujemo široku paletu zanimanja koju naši studenti imaju na raspolaganju. Današnja metalurgija moderna je struka. Istražujemo od biokompatibilnih materijala, dakle za kukove, koljena, implantate i slično pa sve do materijala za svemirsku industriju“, kaže dekanica fakulteta, izv.prof. Zdenka Zovko Brodarac te napominje kako studenti metalurgije, vrlo brzo ili već za vrijeme studija počinju raditi.
„Na posao ne čekaju. Ne čekaju niti da se raspiše natječaj, već se mnogi od naših studenata regrutiraju još za vrijeme studija. Današnji dan je zapravo prilika da odrade neke uvodne razgovore sa potencijalnim poslodavcima. Kroz ‘speed date’ mogu vidjeti pronalaze li oni interes u radu za pojedine tvrtke“, dodaje Zovko Brodarac. Na Danu karijera predstavilo se 12 tvrtki iz Siska, Lekenika, Zagreba. Benkovca, Čakovca, Popovače i Šibenika.

najčitanije