Spačekom po županiji

imp

Hrvatski 2CV (Spaček) Citroen klub i ove godine organizira vožnju popularnim Spačecima dijelom Sisačko-moslavačke županije kroz manifstaciju 2cv Three Rivers Raid 2018. od petka 14. do nedjelje, 16. rujna.
2cv Three Rivers Raid je avanturističko-turistička vožnja Citroen vozilima A serije (Spaček) na prostoru Sisačko-moslavačke županije u organizaciji Hrvatskog 2cv Citroen kluba koji ove godine slavi dvadeseti rođendan.
Ukupno 40 spačeka iz Hrvatske i inozemstva koji sudjeluju na ovoj avanturističko-turističkoj vožnji proći će u tri dana oko 155 km od toga samo nekoliko kilometara makadamske ceste. Vozit će uz rijeke Savu, Lonju i Kupu, a posjetit će i Dane europske baštine u Krapju i 4. Festival piva u Sisku, dok će proslava dvadesetog rođendana kluba i sedamdeset godina Citroen modela 2cv Spaček biti u nejdelju, 16.rujna, u sisačkom Kazalištu 21.
„Učesnici Raid-a kao i prije dvije godine u grupnim vožnjama obilaze potencijalno turističke predjele SMŽ koji još uvijek nisu dovoljno predstavljeni široj javnosti. Upravo na tim prostorima koji su u većini slučajeva omeđeni rijekama, vozači Spačeka se izvrsno uklapaju tamo gdje je vrijeme stalo ali ne i život ljudi koji stoljećima žive u simbiozi sa bogatim životinjskim i biljnim svijetom. Ipak, ovogodišnji Raid je spoj tradicije i modernog, sela i grada, ruralnog i urbanog s ciljem što bolje promocije Siska i Sisačko-moslavačke županije. Broj vozila je ograničen te će na ovogodišnjem Raidu biti prisutno 40 Spačeka iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Srbije i BIH odnosno oko 90 ljudi.“, kažu organizatori.

Program:
Petak, 14.9.
Okupljanje od 15 h u Starom gradu Sisak.
Od 17 h start prve grupe, vremenski razmak između grupa 10 minuta.
Cilj prvog dana je selo Lonja 45.5 km od Siska.
Subota, 15.9.
Polazak prve grupe od 10: 30 h prema selu Krapje (16,2 km) na Dane europske baštine kao posebni gosti Ustanove Parka prirode Lonjsko polje.
Polazak prema Sisku od 15: 30 h (57,5 km) na 4. Festival craft piva i street food festivala kao posebni gosti i revijalno parkiranje vozila na Sisačkom korzu od 17:00 sati te zadržavanje do 90 minuta. Odlazak na cilj drugog dana, Gradsko kupalište Zibel na prigodan program uz rijeku Kupu gdje je 1999. održan prvi susret Kluba. Mogućnost odlaska sudionika Raid-a pješice do centra grada na Festival piva na koncerte Pickseibnera i Bajage.
Nedjelja, 16.9.
Od 11:00 h skupna povorka vozila kroz grad Sisak i odlazak u Kazalište 21 na Svečanu akademiju Hrvatskog 2cv Citroen Kluba povodom dvadesetog rođendana Kluba. Najava 23. Svjetskog susreta spačeka koji će se od 30.07. do 04.08. 2019. održati u Samoboru.
Oko 13 h završetak Raida.

najčitanije