Nova mjera Sisačko-moslavačke županije - za studente 5.000 kuna

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak donio je odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći od 5.000 kuna redovitim studentima s područja Sisačko-moslavačke županije za akademsku godinu 2022./2023. Cilj ove mjere je potaknuti mlade da ostanu studirati u svojoj županiji.

 

„Uz redovno poticanje naših studenata kroz program stipendija, odlučili smo uvesti i ovu jednokratnu naknadu od 5.000 kuna kao dodatnu motivaciju da mladi ostanu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ovo nije mjera samo za pomoć studentima već argument za dolazak novih studijskih programa u našu županiju. Želimo zadržati mlade i omogućiti im ugodan život u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

 

Pravo na dodjelu jednokratne pomoći imaju studenti koji imaju prebivalište na području Sisačko-moslavačke županije, upišu prvu godinu redovnog studija na području Sisačko-moslavačke županije (Sveučilište u Zagrebu – Metalurški fakultet ili Sveučilište u Zagrebu – Učiteljski fakultet, Odsjek u Petrinji) u akademskoj godini 2022./2023. te koji nisu korisnici stipendija i potpora iz drugih izvora. Sredstva su osigurana u Proračunu županije, a zahtjevi, koji su objavljeni na internetskim stranicama županije, mogu se podnositi do 30. listopada ove godine Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije.

 

Obrazac zahtjeva, upute za studente i odluka o dodjeli jednokratnih novčanih naknada dostupna je na poveznici.

najčitanije