Advent u Petrinji

imp

Ovogodišnji Advent u Petrinji nudi brojna kulturna događanja, razne koncerte lokalnih i poznatih izvođača, te bogati program za djecu uz izvrsnu gastronomsku ponudu.

 

Do Nove godine, na raznim gradskim lokacijama, odvijat će se program Advent u Petrinji koji donosi mnogobrojne sadržaje za sve generacije.
Na Strossmayerovom šetalištu održavat će se koncerti grupe Rebecca, Adastra, Bluzy Threesome, Trio Quatro, Gelato Sisters, Cry Babies te Roberta Jamesa Hoodooleena, a u Centru novog života dočekajte Novu godinu uz grupu Ruswaj.

 

Za najmlađe je pripremljen niz zabavnih događanja kao što su dolazak moto Božićnjaka, Polnoćka za djecu u crkvi sv. Lovre, te programi za djecu u gradskom parku Zimska bajka Vitezova Ružice grada i Jeleni, patuljci i zima ciča – dobri Djedica i nova priča Šarenog svijeta.

 

Neki od programa su Svečanost dodjele priznanja Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku u gostionici MIS, Božićni koncert Rodio se Bog i čovjek folklornog ansambla Petrinjčica u balon-dvorani rukometnog stadiona, pretpremijera dokumentarnog filma Branka Schmidta Petrinja 12:19 u sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka, predbožićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Židovske općine Zagreb Lira i HPD-a Slavulj Petrinja i koncert Vokalnog ansambla Petrusice u crkvi sv. Lovre, Novogodišnji bal Sportskog plesnog kluba Petrinia u Vatrogasnom domu te Blagdanski koncert Gradske limene glazbe Petrinja i gostiju u sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka.

 

Tradicionalni Božićni sajam Tominje u Petrinji će se održati na Strossmayerovom šetalištu, a na brojnim štandovima svi posjetitelji mogu uživati u proizvodima brojnih OPG-ova, obrtnika, udruga, društava, škola i ustanova. Tradicionalni božićni sajam Tominje pokazuje baštinu, tradiciju, kulturu i običaje grada Petrinje.

 

 

najčitanije