Smanjenje cijena komunalnih usluga u Kutini

imp

“Dok drugi gradovi dižu cijene komunalnih usluga, Kutina svoje spušta” – tako je nazvao priopćenje koje nam je poslao kutinski gradonačelnik Andrija Rudić vezano uz smanjenje cijena komunalnih usluga u Kutini

“Jedno od naših predizbornih obećanja je bilo racionalizacija svih troškova gradske uprave, ali i racionalizacija troškova za sve građane. U posljednja dva proračuna ukupni iznos racionalizacije poslovanja Gradske uprave iznose oko 2,5 milijuna kuna, a pripremamo i daljnje uštede.
Svi sada već znamo da će zbog porezne reforme svi gradovi u Hrvatskoj ostati bez milijunskih iznosa u gradskim proračunima, te da će zbog toga neki između ostalog morati dizati i cijene komunalnih usluga. Mi smo sretni da se to u Kutini neće dogoditi.
Naprotiv, temeljitim obračunima i racionalizacijom troškova, Eko Moslavina d.o.o. je uspjela čak smanjiti cijene za neke od svojih usluga. Radi se o smanjenju cijena za prijem, prijevoz i odlaganje komunalnog i ostalog neopasnog otpada i to za 5 do čak 20 posto, ovisno o vrsti otpada.
Uštede za građane će biti od nekoliko kuna za domaćinstva pa do 150 kuna mjesečno za obrtnike i ostale poduzetnike, ovisno o tome koliko puta tjedno se odvozi otpad i koliki je volumen otpada.
U ovom teškom recesijskom razdoblju svjesni smo da svaka kuna građanima jako puno znači. Upravo smo se time vodili i umjesto dizanja cijena komunalija, jednu stavku smo smanjili. Društvo Eko Moslavina će na godišnjoj razini, zbog ovog smanjenja cijena ostati bez prihoda od oko 377 tisuća kuna. To međutim neće umanjiti kvalitetu njihovih usluga, jer će navedeni prihod nadoknaditi kroz smanjenje troška poslovanje i izvanredne prihode po osnovi ugovorenog odlaganja.
Ovime smo još jednom pokazali da racionalizacija troškova za nas nije samo floskula, nego da se uistinu trudimo smanjiti namete za građane i pravne osobe, gdjegod za to ima prostora. Činit ćemo to i dalje i na taj način ćemo stvoriti pozitivnu poduzetničku klimu u Kutini i od Kutine napraviti ugodnije i poželjnije mjesto za život.” – stoji u priopćenju kutinskog gradonačelnika.

najčitanije