Školontiranje u Glini

ibb

U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, započinje provedba niza školonterskih akcija u organiziciji novoosnovanih školskih volonterskih klubova, odnosno osnovnih i srednjih škola uključenih u provedbu projekta i PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Tako će u organizaciji Školskog volonterskog kluba Manus Aperta Srednje škole Glina, povodom obilježavanja nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“, biti održana prva školonterska akcija 19.svibnja 2018. u Glini, s početkom u 9 sati.

Akcija pod nazivom „Hod za obrazovanje djece“ ima za cilj pružiti djeci  priliku za obrazovanje kroz prikupljanje sredstava kako bismo osigurali mladim nadama da sjednu u školske klupe. Dio prikupljenih sredstava namijenit će se i djeci s područja grada Gline slabijeg imovinskog statusa kako bi mogli sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima u vidu terenske nastave i stručnih posjeta.

U volonterskoj akciji sudjelovat će volonteri Školskog volonterskog kluba Manus Aperta, učenici i nastavnici Srednje škole Glina, građani te roditelji učenika Osnovne škole Glina i Srednje škole Glina.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

najčitanije