Škole u Novskoj obnovljene i spremne za novu školsku godinu

ibb

Srednja škola Novska od nove školske godine počinje s radom u jednoj smjeni pa je ljeto iskorišteno za radove koji će omogućiti novi način održavanja nastave: već je ranije zamijenjena stolarija, a sada se radi na postavljanju parketa, pregrađivanju učionica te nabavi opreme za nove učionice. Vrijednost ovih radova veća je od 200 000 kuna.

Rad u jednoj smjeni u Srednjoj školi Novska uvelike će olakšati organizaciju obrazovnog procesa, jer će omogućiti održavanje različitih izvannastavne aktivnosti u poslijepodnevnim terminima, bilo da se radi o školskim športskim društvima, dodatnim satima informatike i slično.

A nastavljaju se i ulaganja u Osnovnu školu Novska. U prethodnih nekoliko godina kompletno je adaptiran objekt za učenike s posebnim potrebama, koji sada napokon imaju adekvatan prostor za svoj boravak i učenje, uređena je i pkolska kuhinja u kako bi se mogli pripremati i kuhani obroci, a kupljeno je i vozilo koje će od ove školske godine tople obroke voziti i u područne škole.
Škola je prijavljena na projekt energetske učinkovitosti vrijedan više od 6 milijuna kuna za što se u Županiji sisačko-moslavačkoj ugovor očekuje u rujnu ove godine, a početak radova u siječnju iduće godine.
U tijeku su radovi na vanjskim igralištima vrijedni više od 600 tisuća kuna.

najčitanije