Škole spremne za početak nove školske godine

mradenovic

251020211635197599.jpeg

Uskoro počinje još jedna koronavirusom obilježena školska godina. Epidemiološke mjere u školama, u odnosu na prošlu godinu, bit će, najavio je ministar Radovan Fuchs relaksiranije, a za neke učenike na području naše županije čiji su školski objekti stradali u potresu nastava će se održavati u susjednim školama. Kakvo je stanje s izvedenim radovima na školskim objektima, na posljednjoj sjednici Vlade RH izvijestio je načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

„Na području županije 33 školska objekta su pretrpila razne oblike oštećenja od čega ih je 9 neupotrebljivo te im je potrebna dugotrajna obnova. Obnovljeno je 20 škola, od čega su u konstrukcijskoj obnovi najzahtjevnije obnovljene OŠ Glina, OŠ Mate Lovraka u Petrinji te je u završnoj fazi obnova OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, koja će u potpunosti biti spremna za početak nove školske godine“, rekao je Medved te dodao kako će se za učenike 11 škola nastava organizirati u drugim školama u županiji. U narednim danima je prioritet, dodaje Medved, priprema svih gradova za početak nove školske godine. Na jučerašnjem su sastanku Stožera dali niz zadaća usmjernenih na  sigurnosni pregled grada, jer je potrebno da se definiraju sigurnosni koridori pored oštećenih objekata.

„Donesen je detaljan plan rada koji uključuje organizaciju nastave za učenike koji zbog oštećenja nastavu moraju pohađati u drugim, odnosno susjednim školama. Svi osnovnoškolci i srednjoškolci godinu će započeti u sigurnim uvjetima“, zaključio je Medved.

najčitanije