Škola za život: novi nastavni program i u četiri škole naše županije

nn

Današnji početak školske godine za neke škole u Hrvatskoj znači i uvođenje eksperimentalnog programa zvanog Škola za život.
U našoj županiji ovaj će se program provoditi u tri osnovne škole, u Kutini, Ludini i Kostajnici, ali i u srednjoj Strukovnoj školi Sisak.

“Od ove školske godine, reformom obrazovanja zvanom Škola za život, u Sisačko-moslavačkoj županiji obuhvaćene su četiri škole, što podrazumijeva da su za prvi, peti i sedmi razred pripremljeni nov kurikulumi, kupljena nova oprema, nastavnici su prošli edukaciju i od danas počinju raditi po novom programu”, rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije, Darjan Vlahov, istaknuvši što sve donosi Škola za život.

“Škola za život donosi novi oblik i način predavanja – više digitalnih i više interaktivnih sadržaja, što podrazumijeva više sudjelovanja učenika u nastavi. Također, prelazi se na nove oblike rada, kao što je grupni rad, ili rad sa digitalnim interaktivnim sadržajima, odnosno, popularno rečeno, učenicima bi nastava trebala biti zanimljivija”, dodao je Vlahov.

Dodajmo da će Škola za život na razini Hrvatske obuhvatiti ukupno 8396 učenika koji će, prema najavama, imati trideset posto lakše torbe.

najčitanije