Sisačkoj bolnici obustavljena isporuka lijekova

imp

Još nema dogovora o isplati duga veledrogerijama koji je dosegnuo pet milijardi kuna. Veledrogerije nastavljaju s obustavom isporuke lijekova bolnicama i od Vlade traže da im uplati dvije milijarde 700 milijuna kuna do kraja godine te dogovor o otplati preostalog duga.
Među bolnicama kojoj su obustavljeni lijekovi je i naša sisačka OB „Dr. Ivo Pedišić“. Kako doznajemo Oktal Pharma je zbog duga većeg od 5 milijuna kuna blokirala bolnicu.
„Ukupan dug bolnice na dan 21.lispada ove godine prema nama je 5.172.615,74 kn. Dospjeli dug iznosi 4.572.135,26 kn a dug iznad 360 dana je 1.346.550,29 kn. Zbog tih iznosa bolnica je nažalost u blokadi.“, rekao nam je Ivan Klobučar predsjednik Uprave Oktal Pharme.
Kakvo je stanje u sisačkoj bolnici, odnosno kolike su zalihe lijekova, nismo uspjeli doznati jer do trenutka pisanja ovog članka na naš upit o tom pitanju nismo dobili odgovor.
Podsjetimo, predstavnici veledrogerija u ponedjeljak su napustili sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem nezadovoljni prijedlogom o višestruko manjoj uplati dijela duga od traženog. S druge strane ministar zdravstva Vili Beroš poziva na strpljenje i vjeruje da će se naći dodatna sredstva do rebalansa proračuna.
Novi sastanak o dugu veledrogerijama zakazan je za ponedjeljak.
„U ponedjeljak je novi sastanak s veledrogerijama, razgovori će se nastaviti u 9 sati i na sastanku će se izložiti prijedlozi koji su počeli na proteklim sastancima.“, rekao je ministar financija Zdravko Marić za Media servis, dodajući kako vjeruje da neće doći do krize s lijekovima i opskrbom bez obzira na nekoliko proteklih dana.

najčitanije