Sisačkoj bolnici donirano 35 bolničkih kreveta i 5 respiratora

imp

251020211635200722.jpeg

Od razornog potresa u kojem je velike štete pretrpjela i sisačka bolnica prošlo je gotovo dva mjeseca. Stanje je i dalje teško, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, ali rade sve specijalističke ambulante.

„Situacija u bolnici je i dalje teška. Nastojimo se organizirati. Radimo u manje od 20 posto prostora, ali činimo sve da bi podigli razinu zdravstvene zaštite za sve žitelje naše županije i isto tako da bi se vratili u one kapacitete koji su bili i prije potresa“, kazao je Dujmenović, dodajući kako nastoje što prije obnoviti zgrade koje imaju zelenu naljepnicu, a tu prvenstveno misli na zgradu kirurgije za koju se nada da će u uporabi biti za mjesec danas.

„Biti će to veliki korak za poboljšanje uvjeta rada naših kirurga i anesteziloga ali i internista jer će na jednom katu kirurgije biti smještena internistička služba. Završeni su obrtnički radovi na odjelu oftalmologije i tamo je 11 kreveta, tamo smo također smjestili internističku službu. Osim toga što želimo ovu bolnicu obnoviti, ono što je cilj svih nas bio je da se ova bolnica dalje i razvija. Ovaj današnji dan pokazuje da će se ova bolnica itekako razvijati, uz pomoć u prvom redu našeg Ministarstva koje je poslalo i doniralo pet respiratora koji će značajno doprinijeti da se bolnica dalje razvija te da ćemo podići razinu zdravstvene zaštite“, rekao je ravnatelj Dujmenović.

respiratori 3 respiratori 1

Osim donacije pet respiratora, sisačkoj bolnici je donirano i 35 bolničkih kreveta iz Njemačke. Ova donacija biti će iskorištena za preuređeni odjel kirurgije.
Donacijom ovih respiratora u potpunosti će biti obnovljeni kapaciteti za liječenje u Jedinicama intenzivnog liječenja te će u OB Sisak sada ukupno biti instalirano 16 respiratora.

najčitanije