Sisačko-moslavačkoj županiji osigurana sredstva za školsku prehranu

imp

„Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022. – 2023. – naziv je javnog Poziv u sklopu kojeg je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio predstavnicima gradova i županija ukupno 17 ugovora u vrijednosti više od 14,6 milijuna kuna.

Cilj Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022.–2023” u koji su usmjerena sredstva ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama. Pomoć u vidu podjele obroka predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane kojom će ona biti dostupna većem broju djece.

Kroz projekt „Idemo na obrok“ u ovaj Javni poziv uključila se i Sisačko – moslavačka županija. U njemu sudjeluju 22 škole s 967 učenika, a vrijednost mu je 999.713,61 kuna.
Ugovor za projekt „Idemo na obrok“ je uručen zamjeniku župana Mihaelu Juriću.

 

Foto – SMŽ

najčitanije