Sisačka bolnica ostaje bez lijekova?

imp

HUP-Koordinacija veledrogerija obavijestila je javnost kako su veledrogerije iscrpile kreditne linije za nabavu lijekova bolnicama.
Ukupan dug bolnica prema četiri najveće veledrogerije na dan 31.12.2018. iznosio je 2,2 milijarde kuna od čega je 85 % dospjeli dug.
HUP-ova Koordinacija veledrogerija uputila je posljednji apel Vladi Republike Hrvatske sa zamolbom za sastanak 19. veljače 2019. i nije dobila odgovor, stoga su obavijestiti javnost da su veledrogerije ostale bez sredstava za podmirenje obveza prema svojim dobavljačima te će u sljedećih nekoliko dana biti prinuđene obustaviti isporuku lijekova i medicinskog materijala bolnicama s najstarijim dugovanjima – onima čiji rokovi plaćanja prelaze 1000 dana: OB Dubrovnik, OB Sisak i OB Vinkovci.
„Veledrogerije više ne mogu preuzimati odgovornost za funkcioniranje bolničkog sustava i naglašavamo da smo dovedeni u položaj u kojem ne postoji drugi izlaz. Ujedno smo primorani najaviti da ako i ovaj put izostane želja Vlade za nalaženjem hitnih mjera, obustava isporuke morat će obuhvatiti i ostale bolnice, redom one s prvim sljedećim najduljim dugovanjem. Na žalost, hoće li bolnice ostati bez redovne isporuke lijekova isključivo je u rukama Vlade RH, naše mogućnosti su iscrpljene“ – zaključuje Ivan Klobučar u ime HUP-Koordinacije veledrogerija.

najčitanije