Sisačka bolnica na raspolaganju ima 11 respiratora, a dnevno se na COVID u županiji testira od 200 do 400 ljudi

nn

251020211635204908.jpeg

„Bolest zvana korona ne smije se podcijeniti, tim više što i osoba koja ju je preboljela, može ponovno oboljeti u kratkom vremenskom periodu“, upozorio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. Inoslav Brkić, dodajući da se i u našoj županiji provodi pravovremeno testiranje.

„Imamo postavljene Covid šatore u Sisku, Petrinji i Kutini, a broj dnevno testiranih se značajno razlikuje odnosno varira. To je uvjetovano porastom broja oboljelih i brojem kontakata. Nekad imate jednog oboljelog koji je ostvario 100 ili 200 kontakata jer se nije na vrijeme javio epidemiolozima. Tu su, naravno, i osobe koje čekaju na različite kirurške zahvate, hospitalnu obradu i slično. Uglavnom, taj broj varira između 200 pa sve do i400 briseva dnevno, ovisno dakle koliko ljudi ide na obradu“, pojašnjava Brkić.

Ravnatelj sisačke Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić, Tomislav Dujmenović, izvijestio je da sisačka bolnica uredno funkcionira i obavlja sve svoje djelatnosti.

„U našoj bolnici je trenutno hospitalizirana jedna osoba koja boluje od COVIDA, a naš krizni stožer dva do tri puta tjedno održava sastanke i potom donosimo određene odluke s ciljem da se zaštite svi naši djelatnici i dakako bolesnici. Također, ovim putem bih htio uputiti apel svima koji dolaze u bolnicu –da se pridržavaju svoga termina“, naglašava Dujmenović.

Sisačka bolnica na raspolaganju ima 11 respiratora i 15 kreveta namijenjenih oboljelima od COVIDA, no ukoliko bude potrebno, još kreveta se može prenamijeniti u ovu svrhu i tako se taj broj i povećati.

najčitanije