Sigurnost i stabilnost – socijalni program Ive Žinića

imp

261020211635286673.jpeg

Kandidat koalicije HDZ,HSS,BUZ za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić u Glini je predstavio svoj socijalni program.

„ U Sisačko-moslavačkoj županiji živi 32 posto ljudi starije životne dobi te je moj tim shvatio važnost osmišljavanja programa i mjera kojima bi se olakšao njihov život. Okosnica programa nazvanog „Stabilnost i sigurnost“ podrazumijeva osnivanje Volonterskih centara koji će starijim ljudima koji su sami pružati pomoć u dostavi lijekova, hrane ili prevozu do liječnika“, naglasio je Ivo Žinić.

Žinić je dodao i kako njegov program predviđa i nove Domove za umirovljenike, ali i pomoć umirovljeničkim udrugama u realizaciji njihovih progama.
„Želim najaviti i kako ćemo u Glini obnoviti i preurediti zgradu stare bolnice u Dom za starije i nemoćne. Taj projekt financirat će se sredstvima Svjetske banke, stajat će 3,5 milijuna eura,a njegova će realizacja početi iduće godine. Ovom prilikom želim istaknuti i da planiramo i otvaranje Doma za branitelje u Petrinji“, rekao je Žinić.
Predsjednik glinske Matice Umirovljenika, Josip Vrbanac, zahvalio je Ivi Žiniću da predstavljanju socijalnog programa koji bi uvelike poboljšao život starijih i nemoćnih u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na kraju konferencije za novinare Vrbanac je Ivi Žiniću poželio puno uspjeha u drugom krugu izbora za župana Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije