Šest povelja „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za projekte s područja Sisačko-moslavačke županije

Prepuna Dvorana U Gospodarskom Centru

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja, u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, koja se održava već jedanaestu godinu.

 

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije. Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

 

O dobitnicima je odlučio Ocjenjivački sud kojim je predsjedala Slavija Jačan Obratov, a članovi su bili: Robert Baćac, Stjepan Cukor, Dubravko Fijačko, Slavija Jačan Obratov, Dijana Katica, Damir Krešić, Jelena Mesić, Mirjana Miličević, Ružica Rašperić, Spomenka Saraga, Dora Smolčić Jurdana, Tihana Sudarić i Dejan Tubić.

 

Dobitnici s područja Sisačko-moslavačke županije su:

Zlatnu povelju u kategoriji Projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka osvojila je Vinarija Trdenić. Srebrnupovelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija osvojila je Moslavačka priča d.o.o. Nadalje, srebrnu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti osvojila je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje s projektom Dani graditeljske baštine u Krapju.  Brončanu povelju u kategoriji Moderna (ruralna) domaćinstva osvojila je Drvena kuća Babylonica. Brončanu povelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva osvojila je Ruralna kuća Trnovka 15. Brončanu povelju u kategoriji Ruralno turistički projekti osvojila je Muzejsko zavičajna zbirka Grada Novske.

Foto:

najčitanije