Seminar u HGK Sisak: ''Suradnja između akademske zajednice i ljevaonica kao pokretačka sila za povećanje konkurentnosti''

ibb

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Naravoslovnotehniški fakultet Univerze v Ljubljani i Županijska komora Sisak, uz pokroviteljstvo Sveučilišta u Zagrebu, organiziraju već tradicionalni 10. znanstveno-stručni seminar pod nazivom ”Suradnja između akademske zajednice i ljevaonica kao pokretačka sila za povećanje konkurentnosti ”.
Seminar će se održati u petak, 24. studenoga, od 10 do 16 sati u ŽK Sisak, na adresi Kranjčevićeva 16.

Cilj je seminara atraktivnim predavanjima iz implementacije segmenata suradnje dokazati dodanu vrijednost proizvodnje odljevaka. Pritom će se tematika odnositi na organizacijsku strukturu, reverzibilno inženjerstvo, ali i dobru praksu tehnološkog unaprjeđenja procesa lijevanja.

Bit će riječi o leanu i digitalnoj transformaciji industrije i gospodarstva Republike Hrvatske, o pametnoj specijalizaciji kao načinu povezivanja akademske zajednice i industrije, optičkim 3D mjernim metodama u procesima lijevanja, dinamičkom sustavu doziranja, podizanju energetske učinkovitosti u ljevačkoj industriji, planiranju visokotlačne tehnologije lijevanja (HPDC) za proizvodnju odljevaka kompleksne geometrije te intelektualnom vlasništvu u praksi.

Direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić tom će prilikom govoriti o hrvatskom gospodarstvu i trendovima u industrijskoj proizvodnji.

Zainteresirani za seminar mogu se prijaviti online prijavnicom

najčitanije