Obnovljena prometnica u Strelečkom

imp

Mještani Strelečkog voze se po novom asfaltu. Radi se o modernizaciji i proširenju ceste duljine preko jedan kilometar vrijednosti oko 900 tisuća kuna
„Dionicu smo proširili za jedan metar, skinuli postojeće bankine, zatim izrada bankine kamenim materijalom, iskop oštećenog dijela kolničke konstrukcije, izrada tamponskog sloja dijela kolničke konstrukcije, strojna izrada nosivog sloja od asfaltne mješavine na dijelu oštećene kolničke konstrukcije debljine 6 cm te prilagodba kolnih ulaza.“, pojasnio je što se radilo Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Osim ceste u naselju Strelečko, Županijska uprava za ceste na području Općine Martinska Ves, obnovila je cesta u dužini od 3810 metara, a vrijednost investicije je skoro 2 milijuna kuna.
U posljednjih 7 godina u suradnji sa Županijskom upravom za ceste ili Sisačko – moslavačkom županijom obnovljeno je 44 km prometnica, istaknuo je Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves.


„Svake godine mi smo izdvajali iz proračuna oko 1,5 milijuna kuna i sada smo pri kraju s obnovom prometnica koje su bile u strahovito lošem stanju. Ostala je još cesta od Siska do Martinske Vesi, po desnoj strani. Cesta je rađena 2009. ili 2010. godine i sada je u dosta lošem stanju tako da se idućih godina treba krenuti i u njenu sanaciju.“, kaže Ivoš.

 

Provjeriti kako su izvedeni radovi došao je župan Ivan Celjak sa suradnicima te naglasio kako se na sanaciji prometnica radim svakodnevno te kako svaki tjedan izvještavaju o završetku neke od dionica cesta na području Sisačko-moslavačke županije. Na području Martinske Vesi uskoro ide, najavljuje župan, sanacija mosta preko Save: „Ono što je posebno važno, da će na kraju školske godine, oko 20. lipnja, početi radovi na sanaciji mosta preko rijeke Save, koji spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves u vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna.“

Mještanin Marko Šprišić izrazio je zadovoljstvo novouređenom cestom koja je obnovljena u suradnji Županije i Općine Martinska Ves.
“Kao što vidite, kvalitetno su izvršeni radovi. Ovo za naše mjesto puno znači, za naše mlade naraštaje, djecu koje ovdje ima dosta. Ove će sigurno nama trajati dugo te je za naše potrebe ovo izuzetno važno ulaganje.”

Dodajmo na kraju kako se među projektima na cestovnoj infrastrukturi koji se planiraju za blisku budućnost na području Općine Martinska Ves, nalazi i mogućnost rješavanja dugogodišnjeg problema povezanosti Tišine Kaptolske i Tišine Erdedske, odnosno izgradnju novog mosta na rijeci Savi. Ta inicijativa je, napominje načelnik Ivoš, krenula prije četiri godine.

„Taj most, taj prijedlog odnosno ideja samoga mosta, je u prostornom planu Sisačko- moslavačke županije. Radi se o mostu sličnom onom u Martinskoj Vesi, ne neki predimenzionirani. To bi bio most koji bi povezivao 3 do 4 naselja s lijeve strane sa Siskom jer ako idete iz Tišine Erdedske prema Sisku, po lijevoj strani preko Galdova, onda vam je to negdje dužina preko 10 kilometara, čak i više. Ako krenete budućim mostom, ako se napravi, imat ćete svega 2 kilometra do Siska. Razlike su enormne, pogotovo se tu javlja problem kada se dogodi veći vodostaj Save koja se prelije u Palanjku te tamošnji most bude zatvoren. Zato smo i krenuli s tom inicijativom, jer bi to bilo u interesu i Palanjku, preko ITU mehanizma. Nažalost dobili smo objašnjenje da se preko ITU mehanizma ne može financirati cestovni most, ali bi se možda mogao biciklistički ili pješački. Mi smo taj most predložili da bi se prenamijenio odnosno preorijentirao u biciklističko – pješački most sa interventnim prijelazom cestovnih vozila za hitnu službu ili vatrogasce.“, rekao je Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves.

najčitanije