Sanacija Novog mosta gotova krajem godine?

nn

Jedno od pitanja na aktualnom satu 2. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije odnosilo se i na stanje sisačkog Novog mosta. Vijećnicu Adelinu Ivković (Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati), zanimalo je u kojoj su fazi radovi na Mostu Gromova i kad će biti završeni.

“Radovi na Mostu Gromova su započeti. Vidjeli ste da je i dio prometa na Mostu reguliran i da ne mogu više pješaci prolaziti, jer najveća oštećenja upravo i jesu na tom pješačkom hodniku. Dakle to je jedna metalna konstrukcija koja je korodirala i kroz ovo vrijeme postala neupotrebljiva. Isto tako, bit će izvedeni radovi i na ležajevima, odnosno nosačima Mosta. Za sada vi ne vidite i ni ne možete vidjeti da li se što radi ili ne radi, jer su u tijeku pripremne radnje ispod i oko mosta. No, vjerujem da će se u narednih možda mjesec dana vidjeti vidljiviji zahvati na Mostu Gromova”, odgovorio je župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, dodavši kako većih oštećenja na samoj nosivoj konstrukciji Mosta nema i da će Most normalno funkcionirati te da bi do kraja godine radovi trebali biti izvedeni.

“Most gromova je svakako vrlo bitan za funkcioniranje prometa u gradu Sisku i u našoj županiji jer to je jedini veliki prijelaz gdje može prolaziti normalan teret i kamioni”, dodao je župan.

najčitanije