Sanacija lokalne ceste u mjestu Kraljeva Velika

imp

Kraljeva Velika 3

Ljetni mjeseci idealni su za građevinske radove, a dosta radova se obavlja na području Općine Lipovljani.

One na rekonstrukciji nogostupa u Sajmišnoj ulici u samom mjestu Lipovljani obišao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima i načelnikom Općine, Nikolom Horvatom.
Investitor, Općina Lipovljani, očekuje dovršetak radova na 590 m dugoj dionici, krajem kolovoza. Radove vrijedne 81 000 €, iznosom od 25 000 € sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

„Ovaj će nogostup dobro poslužiti stanovnicima Sajmišne ulice, svima koji idu na stadion, a osobito je važan za sigurnost djece,“ rekao je župan Ivan Celjak.

Uslijedio je odlazak u mjesto Kraljeva Velika, gdje Sisačko-moslavačka županija putem ŽUC-a, po provjerenom modelu 50:50 (Županijska uprava za ceste – Općina Lipovljani) sufinancira radove na sanaciji kolničkog zastora dijela lokalne ceste L33138.

Izvođač je uveden u posao 7. srpnja, a dovršetak radova očekuje se 7. listopada 2023. godine.

„Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s Općinom Lipovljani modernizira prometnicu u Kraljevoj Velikoj, dužine 3 110 m. ukupna vrijednost radova je nešto manja od 260 000 €. Ovdje ćemo raditi dva sloja asfalta, čiste se kanali, postavit će se horizontalna signalizacija. Isto tako će se urediti kolni prilazi, a sve u cilju kako bi stanovnici općine Lipovljani imali što kvalitetnije prometnice i kako bi bili sigurni kada se voze prometnicama na području Općine.“, rekao je župan Celjak obilazeći ovo gradilište.

Načelnik Općine Lipovljani, Nikola Horvat rekao je kako je dolazak župana u općinu Lipovljani zapravo pokazatelj da Općina ima već dugogodišnju kvalitetnu suradnju s Županijom, ali isto tako i sa Županijskom upravom za ceste.Po ovom, već ustaljenom modelu sufinanciranja (ŽUC-Općina, 50:50) unazad 7-8 godina obnovljeno je preko dvadeset kilometara županijskih cesta, odnosno županijskih i lokalnih u nadležnosti Županijske uprave za ceste, i uloženo je preko 10 milijuna kuna.

Općina Lipovljani nedavno je potpisala i ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nogostupa u Ulici braće Radić u vrijednosti 257 000 €. Radove sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u ukupnom iznosu 90 000 eura.

Zadovoljstvo mještana početkom radova na sanaciji lokalne ceste prenio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kraljeva Velika, Josip Kovačević: „Znači nam to jako puno. Ovo je sad treći dio radova, ovaj dio je bio najgori. Najviše nam problem rade kamioni. Njihovi veliki tereti razbijaju asfalt i bankine.“

Obnovljena cesta će koristiti i dolasku turista, kojih sve više dolazi u Kraljevu Veliku, zaključio je Kovačević.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije