S početkom svibnja kreće obnova nekonstrukcijskih elemenata

imp

Na jučerašnjem sastanku Stožera za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, šef Stožera Tomo Medved je najavio da se s početkom svibnja kreće s brzom obnovom nekonstrukcijskih elemenata na oštećenim objektima.

„Do sada je prikupljeno više od četiri tisuće zahtjeva za brzom obnovom oštećenih objekata i od 1. svibnja, na području cijele županije počinjemo s obnovom nekonstrukcijskih elemenata (dimnjaci, zabatni zidovi, krovišta), kako bismo u ljetnom periodu stvorili preduvjete za vraćanje gotovo 20 tisuća obitelji u njihove domove.“, rekao je Medved.

Podsjetimo, vlasnici obiteljskih kuća koji imaju oznake U1 i U2 mogu se prijaviti za prioritetni popravak nekonstrukcijskih elemenata (dimnjaci, zabatni zidovi, pokrov, parapeti i slično) do 30. travnja 2021. godine ispunjavanjem obrasca, koji se može preuzeti i predati u gradskoj upravi u Ulici Marijana Cvetkovića 8, svaki radni dan od 8 do 16 sati.

Stožer civilne zaštite Grada Siska prikuplja obrasce na temelju zaduženja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a dostavit će se u Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji će provoditi aktivnosti vezane uz pribavljanje sve propisane projektne i druge dokumentacije te popravak.

najčitanije